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SECTION:
QUESTION 1:

ANSWER 1:

Residential developer/builder signs

City Code Ch. 28 - Signs and Ch. 35 - Unified Development Code

Ch. 28 Section 28-148; Ch. 35, Section 35-389

Are residential developer/builder signs permitted within a subdivision?

Yes. Per the City’s Unified Development Code Section 35-389, signs
advertising the residential developer/builder and the subdivision are
permitted within the subdivision as follows:

1)
2)
3)
4)

5)

6)

A maximum of four (4) advertising signs are permitted within the
subdivision.

The sign(s) are limited to identification of the land developer and to
advertising of residences for sale.

Each sign shall be a maximum of two hundred eighty-eight (288)
square feet in area and shall not be of neon or flashing type.

The signs are permitted to be installed on any lot within the defined
subdivision.

The signs are permitted on a temporary basis for a two-year period or
until sales of ninety-five (95) percent of the houses in the subdivision
have been consummated, whichever is greater.

Each sign is to be properly permitted through the Development
Services Department before installation of the sign.

***Note that temporary signs advertising individual homes for sale are
permitted in addition to the four (4) above when limited to a maximum of
twelve (12) square feet.



QUESTION 2: Are residential developer/builder signs permitted outside a subdivision?

ANSWER 2: Yes. Per the City Section 28-148, signs advertising the residential
developer/builder and the subdivision are permitted outside the
subdivision as follows:

1) A maximum of four (4) residential developer and four (4) residential
builder owned and operated off-premises signs, not to exceed a total
number of eight (8) per residential subdivision, may be erected which
advertise only the name of the residential developer/builder and the
name of and directions to a residential real estate development.

2) Each sign shall be a maximum of sixty four (64) square feet in area
and shall not be of neon or flashing type.

3) Each sign shall spaced a minimum of one hundred fifty (150) feet from
any other off premises sign including any other residential
developer/builder off-premises sign.

4) Residential developer/builder owned and operated off-premises signs
may be permitted only within five (5) miles of the boundaries of the
advertised subdivision for up to three (3) years; provided, however,
said permits may be renewed for periods of one (1) year each if the
residential developer/builder submits evidence to the board to prove
the following:

a. The existence of a bona fide operational sales office within the
subdivision; and/or

b. Not more than ninety-five (95) percent of new homes in the
subdivision have been sold.

5) Each sign is to be properly permitted through the Development
Services Department before installation of the sign.

6) These signs must be installed by a licensed on-premise sign operator
or licensed off-premise sign operator as defined by City Code Chapter
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