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Purpose: 
 
As a customer service initiative, the Development Services Department (DSD) created this 
revised bulletin to update Information Bulletin (IB) 203 to clarify on-premise sign messages 
for events and activities.  This bulletin has been updated to incorporate the department’s new 
format for Information Bulletins. 
 
The purpose of this Information Bulletin is to assist our customers with both the 
understanding and intent of the word “on-premise” as established in Chapter 28, Signs and 
Billboards, of the City Code of San Antonio, Texas. 
 
Scope: 
 
The following is the definition of “on-premises sign” found in Chapter 28, Section 28-6: 

On-premises sign.  On-premises sign shall mean a sign that directs attention to a 
recognized commercial or industrial activity pertaining to a business, product, service, 
activity, person, organization, institution, event, place, or object that actually is 
manufactured, conducted, sold, or offered upon the premises on which the sign is 
located, except that any sign bringing more than mere incidental rental income to the 
property owner in contrast to the rental of its corresponding business/office space, 
shall not be considered an on-premises sign.  

The following are a few questions DSD was asked with regards to on-premise signs messages. 
Below each question you will find DSD’s position and response to the questions:

 



 
 

CUSTOMER QUESTION #1:  We would like to be able to show our appreciation for those 
that support our organization by providing a “thank you” message on our on-premise sign for 
an event taking place on the property. Would this be allowable? 

 
DSD’S ANSWER #1:  Yes this would be allowed.  The “thank you” type message, however, 
must be displayed with neutral colors and fonts unmistakable as a thank you message and not 
an advertisement for that supporting organization’s business. By neutral colors and fonts, we 
mean that a business logo with associated sign colors and fonts may not be used. The message 
may only be displayed at the time the event takes place and must also be removed within 48 
hours after the event takes place on the property.    
 

*     *     *     *     * 
 
CUSTOMER QUESTION #2:  Are business logos allowed to be displayed on the property 
sign where the event is taking place? 

 
DSD’S ANSWER #2:   Yes, as long as the business logo is incorporated into the name of the 
advertised event or activity logo which takes place on the property or within the structure on 
the property. The business logo may be displayed and be classified as on-premise advertising 
because the business logo is incorporated into the event or activity logo. A business logo by 
itself is an off-premise advertisement and shall not be placed on the property where the event 
is taking place. 
 
    *     *     *     *     * 
 
CUSTOMER QUESTION #3:  Is there any maximum amount of time, prior to an event or 
activity taking place that a message can be displayed on an on-premise sign? 

 
DSD’S ANSWER #3:  Yes.  DSD recognizes the significance of allowing this time period as 
a method of advertising for an upcoming event or activity that will be taking place on a 
property in the near future; therefore, a future event may be posted no more than 3 months 
prior to an event taking place on the property.  Any posting of an advertisement for an event 
occurring more than 3 months prior to the event will be classified as an off-premise 
advertisement. 
 

*     *     *     *     * 
 

 
Should you have any questions regarding this information bulletin, please contact the 
Development Services Specialist Supervisor at 210-207-8289. 
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Summary: 
 
This Information Bulletin is for informational purposes only. 
 
 Prepared by: Andrew Perez, Development Services Specialist Supervisor 
 
 Reviewed by: Michael Constantino, Development Services Manager 
 
 Authorized by: Michael Shannon, PE, CBO, Assistant Director 
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