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SECTION: 2015 IFC Amendments § 320 FOOD BOOTHS and § 321 MOBILE FOOD 

ESTABLISHMENTS 
 

PURPOSE: Clarification on permitting requirements for recurring food booth operations 

 

QUESTION: I operate a food booth at a weekly recurring Farmer’s Market.  Can I obtain an annual 
permit similar to the “Mobile Food Establishment” that the San Antonio Fire 
Department offers? 

 
ANSWER: Yes, but with certain stipulations.  Food booth vendors that operate at recurring 

weekly or monthly events can apply for an annual permit under our Mobile Food 
Establishment section of the code.  However, it will only be authorized for five (5) 
recurring event locations and one original set-up configuration.  Any booth that will 
set-up at another recurring event site beyond the initial five (5) will be subject to re-
inspection and will have to pay the appropriate fee for each site.  All booths will be 
subject to inspection throughout the year under the annual permit. 

 
 Example:  A vendor obtains an annual permit for $300 (+3% tech fee) for a recurring 

Farmer’s Market.  The vendor moves the booth, with the same configuration, to 4 
other Farmer’s Markets on different days of the week.  The vendor does not pay any 
additional fees for these additional 4 locations.  The vendor then requests to move the 
booth to a completely different recurring event on a bi-weekly basis under the annual 
permit.  The vendor will pay a $75 (+3% tech fee) general re-inspection fee for the 
new site and configuration. 

 
 QUESTION: Will I have to pay for a re-inspection if I add equipment, change my original booth 

configuration, or change physical location within the permitted event site? 
 
 
ANSWER:  No.  The vendor must call the Fire Marshal’s Office to have the booth configuration 

inspected, but the inspection fee is covered under the annual permit.  The general                               
re-inspection fee is intended for booths that move to another recurring event location 
beyond the 5 initially permitted sites. 

 
 



QUESTION: Will my annual permit cover me for events such as Fiesta where I leave my booth set 
up an entire week? 

 
ANSWER: No.  Section 321.1.2 of Mobile Food Establishments reads that these types of 

operations “left on site for more than 24 hours at carnivals, fairs, festivals, or other 
public events will be subject to Food Booth permit requirements, inspections, and fees 
set forth in Section 320 and Section 105.6.49 of this code in addition to any fees 
associated with the annual mobile food establishment permits.” The daily fee and 
inspection will apply. 

 
 
Carl Wedige  
Deputy Fire Chief - San Antonio Fire Department 
Fire Marshal 


