CITY OF SAN ANTONIO

DEVELOPMENT SERVICES AND FIRE DEPARTMENT

MEMORANDUM
TO: Development Services Department and Fire Marshal’s Office
FROM: Roderick J. Sanchez, AICP, CPO, Director and Building Official

Carl Wedige, Deputy Fire Chief and Fire Marshal

DATE: July 10, 2014

INTERPRETATION NUMBER: CI2014-007

TITLE: Expiration of Fire System Permits
CODE EDITION: 2012 International Fire Code (IFC) as amended by
City of San Antonio
SECTION: IFC Section 105.3.1 — Expiration
QUESTION: When will a Fire Systems Permit expire?
ANSWER: Construction permits shall automatically become invalid

unless the work authorized by such permit is commenced
within 180 days after its issuance, or if the work authorized
by such permit is suspended or abandoned for a period of
180 days after the work is commenced. If a Fire Systems
Permit is a “child” permit of a building permit, then work
will be considered active as long as there is activity on the
“parent” building permit or Fire Systems Permit.
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Director and Building Official Deputy Fire Chief and Fire Marshal
Development Services Department San Antonio Fire Department




